هنگامی که افراد تصمیم به جدایی و پایان دادن به زندگی مشترک مینمایند، موضوعات بسیار مهمی مطرح میشود. یکی از این فاکتورها که در کنار مسائل مالی اهمیت بسیار زیادی دارد، بحث مدت زمان به طول انجامیدن جدایی است. درواقع زمان همواره یکی از مهمترین فاکتورهای مهم جهت تصمیم گیری درخصوص مسائل گوناگون بوده و میباشد. امروزه نیز زمان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بوده و افراد در جامعه به آن توجه ویژه ای مینمایند. بنابراین آگاهی از مدت زمان طلاق و موضوعات تاثیرگذار بر آن، بسیار اهمیت دارد. همچنین با اطلاع از موضوعات اثرگذار بر روی زمان جدایی، میتواند راه های تسریع روند طلاق را نیز آشکار سازد. به طور کلی مدت زمان طلاق از طرف زن بستگی به موارد متعددی داشته که در این مقاله به همراه مراحل جدایی از طرف زن، سریع ترین راه طلاق از طرف زن و … مورد بررسی قرار گرفته است. بنابراین جهت آشنایی با امور مارالذکر و همچنین آشنایی بیشتر با این موضوع که طلاق از طرف زن چقدر طول میکشد و دادگاه طلاق چند جلسه است، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
طلاق از طرف زن چقدر طول میکشد
طلاق در اصطلاح حقوق خانواده به معنای انحلال عقد نکاح با رعایت تشریفات خاص و قانونی میباشد. در صورتی که هر یک از زوجین بنابه هر دلیلی تمایلی به ادامه زندگی زناشویی و مشترک نداشته باشد، بایستی از طریق فرآیند طلاق و به صورت قانونی از همسر خویش جدا شود. بنابراین رعایت تشریفات خاص و قانونی نظیر ثبت دادخواست، گرفتن حکم طلاق، شرکت در جلسات مشاوره و … لازمه طلاق و جدایی میباشد.
البته در حال حاضر در کشور عزیزمان ایران، تشریفات و آیین نامه های بسیار زیادی برای طلاق از طرف زن و سایر انواع طلاق وضع و به تصویب رسیده است. متاسفانه این تشریفات و مراحل قانونی نیز روز به روز در حال افزایش بوده و زوجین میبایست زمان و هزینه بیشتری را در این خصوص متحمل شوند. از مهمترین تشریفات و مراحل طلاق میتوان به جلسات مشاوره خانواده، جلسه صلح و سازش شورای حل اختلاف و … اشاره نمود.
همین موضوع موجب گردده که زوجین در هنگام جدایی به مسئله زمان طلاق توجه ویژه ای نمایند. علی ایحال ملاحظه میفرمایید که مدت زمان طلاق از طرف زن بسیار طولانی و طاقت فرسا بوده و ممکن است تا بیش از 1 سال نیز به طول بیانجامد. البته این موضوع بستگی به موارد گوناکونی دارد که ما در ادامه به آنها اشاره خواهیم نمود.
مدت زمان طلاق از طرف زن
مدت زمان طلاق از طرف زن بسیار طولانی بوده و مراحل و جلسات رسیدگی بیشتری نسبت به جدایی از نوع توافقی دارد. طولانی بودن روند دادرسی، درخصوص مدت زمان طلاق از طرف مرد نیز صادق است. بنابراین به طور کلی میتوان گفت که مدت زمان طلاق به درخواست زن و جدایی از طرف مرد نسبت به جدایی به صورت توافقی بسیار طولانی تر خواهد بود. بنابراین مدت زمان طلاق از طرف زن براساس مراحل آن به صورت خلاصه و تیتروار در زیر مورد بررسی قرار گرفته است لذا با ما همراه باشید.
- تنظیم دادخواست و جمع آوری مدارک و اسناد مورد نیاز. (زمان تقریبی 24 ساعت)
- شرکت در 5 جلسه مشاوره و اخذ گواهی عدم انصراف از طلاق. (زمان تقریبی 45 روز)
- مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک قضایی و ثبت دادخواست و تایید آن. (24 ساعت)
- رسیدن پرونده به دادگاه و مراجعه و پیگیری آن جهت ارسال به شورای حل اختلاف. (زمان تقریبی 4 روز)
- پیگیری در شورا جهت تعیین وقت و مراجعه به شورای حل اختلاف در وقت رسیدگی مقرر جهت صلح و سازش. (زمان تقریبی 1 ماه)
- ارسال پرونده به دادگاه و مراجعه و شرکت در جلسه رسیدگی دادگاه خانواده. (45 ماه)
- شرکت در جلسه داوری. (1 روز)
- مرحله تجدید نظرخواهی و شرکت در جلسه مربوطه. (زمان تقریبی 3 ماه)
- مرحله فرجام خواهی. (4 ماه)
- اخذ رای قطعی و مراجعه به محضر جهت اجرای حکم. (10 روز)
تعداد جلسات دادگاه برای جدایی
پرسش دیگری که همواره توسط زوجین مطرح میشود این است که دادگاه طلاق چند جلسه است؟ پاسخ به این سوال درخصوص انواع جدایی یکسان بنوده و تعداد جلسات طلاق برحسب شرایط پرونده و وضعیت هر شعبه متفاوت میباشد. همچنین داشتن وکیل نیز در این خصوص بسیار تاثیرگذار است چراکه وکیل متخصص و باتجربه در این زمینه، مدت زمان طلاق را تا حد امکان کاهش میدهد. علی ایحال اساسی ترین و مهم ترین جلسات دادگاه برای جدایی به شرح زیر بوده که میتوانید ملاحظه بفرمایید:
- جلسات مشاوره خانواده قبل از ثبت دادخواست که عمدتا 5 جلسه میباشد.
- جلسه شورای حل اختلاف درخصوص صلح و سازش فیمابین زوجین.
- جلسه داوری.
- جلسه رسیدگی بدوی در دادگاه خانواده.
- جلسه فرجام خواهی در صورتی که رای به صورت غیابی صادر شده باشد.
- جلسه رسیدگی در محاکم تجدیدنظر بنابر اعتراض هر یک از طرفین به رای بدوی.
- جلسه رسیدگی در دادگاه دیوان عالی کشور به دلیل اعتراض به رای دادگاه تجدیدنظر.
البته تعداد جلسات رسمی که در دادگاه خانواده و محاکم قضایی تشکیل میشود، اساسا 3 جلسه میباشد. همچنین توجه داشته باشید که ممکن است تعداد جلسات دادگاه های خانواده نیز بنابر شرایط و وضعیت پرونده افزایش پیدا کند. بنابراین به طور کلی تعداد جلسات دادگاه جدایی از 3 جلسه شروع شده و بنابر نظر قاضی یا قضات به تعداد آن افزوده خواهد شد.
همچنین عنایت داشته باشید که تعداد جلسات دادگاه طلاق توافقی به صورت رسمی معمولا 1 بوده و در نتیجه از تعداد دادگاه طلاق از طرف زن و یا جدایی از جانب مرد کمتر است.
نحوه تسریع در روند جدایی از طرف زن
تسریع روند و زمان طلاق از طرف زن بستگی به شریط متعددی داشته که ما در این قسمت از مقاله به آن خواهیم پرداخت. درواقع بدیهی است که اکثر زنان، زمانی که تصمیم به جدایی میگیرند، به دنبال سرعت بخشیدن به زمان رسیدگی به طلاق از طرف زن میباشند. البته مردان نیز درخصوص زمان جدایی از طرف مرد نیز به دنبال تسریع امور جدایی هستند. علی ایحال میتوان مهمترین راهکارها جهت تسریع روند طلاق از طرف زن را به شرح زیر بیان نمود:
- گرفتن وکیل: مهمترین و موثرترین راه حل تسریع زمان طلاق از طرف زن، گرفتن وکیل متخصص در این زمینه است. در حقیقت یک وکیل طلاق تهران، خبره و حرفه ای در این زمینه، با مهارت و تجربه خود و استفاده از راهکارهای مختلف، زمان رسیدگی به جدایی از طرف زن را به صورت چشمگیری کاهش میدهد. چنانچه وکیل داشته باشید نیازی به حضور در جلسات مشاوره خانواده نداشته و همچنین ممکن است تحت شرایطی پرونده شما به شورای حل اختلاف ارسال نشود. همین دو مورد اخیرالذکر میتواند 3 الی 4 ماه زمان طلاق را کاهش داده و موجب تسریع روند پرونده گردد.
- عدم اعتراض به رای: ممکن است پس از رسیدگی به پرونده و صدور رای، مرد در مهلت 20 روزه پیش بینی شده در قانون به حکم صادره اعتراض نکند. در این صورت یک مرحله از مراحل جدایی از طرف زن کم خواهد شد. توجه داشته باشید که اعتراض به رای صادره شامل دو مرحله میباشد. یکی تجدیدنظر خواهی به رای و دیگری فرجام خواهی به حکم مربوطه. بنابراین چنانجه طرف مقابل دعوی به هر یک از آرای صادره در جریان رسیدگی اعتراض نمکند، روند و زمان طلاق از طرف زن تا حد زیادی تقلیل می یابد. این موضوع از دو جنبه متفاوت حائز اهمیت است. یکی بحث اوقات رسیدگی در شعبات دادگاه ها که بسیار شلوغ بوده و لذا تعیین وقت رسیدگی معمولا چند ماه طول خواهد کشید. موضوع دیگر، ارسال پرونده به محاکم تجدیدنظر، فرجام و … میباشد که با پست قضایی صورت گرفته و بسیار زمانبر است.
- پیگری مستمر پرونده: بدیهی است که زوجین جهت تسریع روند طلاق بایستی هر هفته نسبت به پیگیری پرونده اقدام نماید. این پیگیری بایستی از زمان ثبت دادخواست شروع شده و تا گرفتن حکم قطعی جدایی و اجرای حکم ادامه پیدا کند. البته توجه داشته باشید که پیگیری پرونده صرفا تا حدودی که امکان دارد میتواند به تسریع زمان طلاق از طرف زن کمک نماید. درواقع پیگیری پرونده بیش از حد هیچ کمکی به تسریع روند طلاق نخواهد کرد.
سریع ترین راه طلاق از طرف زن
باتوجه به هر آنچه که تاکنون درخصوص مدت زمان جدایی گفته شد، پرسشی که مطرح میشود این است که سریعترین راه طلاق از طرف زن و طلاق فوری چگونه است؟ درواقع مدت زمان طلاق از طرف زن به طور میانگین بین 3 ماه تا 1 سال بوده که باتوجه به شرایطی که گفتیم متغیر میباشد. اکنون این سوال مطرح میشود که کدام روش جدایی برای زن راحت تر و سریع تر میباشد.
قبل از پاسخ به سوالات مطرح شده، بایستی گفت که زوجه به شیوه های مختلف از جمله جدایی از نوع توافقی، جدایی با وکالتنامه اعطایی از مرد و جدایی یک طرفه میتواند درخواست پایان دادن به زندگی مشترک خود نماید. همانطور که میدانیم در جدایی یکطرفه، زن میبایست عسر و حرج را ثابت کرده تا بتواند از همسرش جدا شود. بدین صورت که زن بایستی در دادگاه خانواده اثبات کند که یکی از شروط دوازده گانه یا شروط ضمن عقد ازدواج محقق گردیده است.
اثبات این امر بسیار پیچیده بوده و صرفا با ارائه دلایل و مدارک مورد نیاز و استفاده از یک وکیل خبره در این حیطه امکان پذیر است. بدیهی است که جنگ بر سر اثبات عسر و حرج موجب افزایش چالشها و مدت زمان طلاق خواهد شد و لذا روش اخیرالذکر طولانی ترین راه جدایی از طرف زن میباشد.
در نقطه مقابل مدت زمان طلاق توافقی و یا جدایی که با وکالتنامه و داشتن حق جدایی صورت میگیرد، سریعترین راه طلاق از طرف زن میباشد. چراکه در جدایی از نوع توافقی، زن و مرد، بر سر جدایی توافق کامل داشته و در نتیجه بحث اعتراض به آرای صادره از محاکم خانواده منتفی میشود. همچنین در جدایی با داشتن وکالتنامه، زن به جای حضور همسرش از حضور یک یا دو وکیل حرفه ای استفاده میکند. در این مورد نیز اساسا تجدید نظرخواهی و فرجام خواهی نسبت به احکام صادره صورت نخواهد گرفت.
علی ایحال چنانچه از خدمات وکیل متخصص در این حوزه استفاده کنید، امکان گرفتن طلاق توافقی 10 روزه نیز وجود دارد. بنابراین ملاحظه میفرمایید که مدت زمان طلاق توافقی و جدایی بر مبنای وکالتنامه حق طلاق، در حد بسیار زیادی کاهش پیدا میکند. درواقع همانطور که اشاره کردیم در صورتی که پرونده به محکمه تجدیدنظر یا دیوان عالی کشور ارسال شود، نه تنها تعیین وقت رسیدگی توسط شعبات دادگاه های بالاتر بلکه ارسال پرونده با پست قضایی نیز بر مدت زمان طلاق می افزاید.
سخن پایانی
مباحث خانواده به خصوص مبحث جدایی و مسائل مربوط به آن بسیار پیچیده و دشوار میباشند. به همین دلیل بهتر است قبل از هر اقدامی با یک وکیل با تجربه و متخصص در امور خانواده مشورت نمایید. چراکه طرح دعوی و تنظیم لوایح اشتباه و نادرست ممکن است به گونه ای به روند رسیدگی آسیب بزند که دیگر امکان تصحیح آن به هیچ عنوان نباشد.
تیم حقوقی وکیل زوم با استفاده از بهترین وکلای طلاق تهران، مجرب و مورد اعتماد آماده ارائه بهترین خدمات حقوقی به شما عزیزان میباشد. همچنین درصورتی که مایل به پرداخت حق الوکاله نیستید میتوانید بدون پرداخت حق الوکاله وکیل از خدمات تیم ما استفاده کنید. در این صورت صرفا با پرداخت مبلغ لازم در طول روند رسیدگی و تمام مراحل دادرسی از خدمات وکیل متخصص در این دعاوی بهره مند خواهید گردید. این خدمات شامل تنظیم دادخواست، تنظیم لایحه، مشاوره و غیره به طور دائم و تحت نظر وکیل میباشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص این موضوع که مدت زمان طلاق از طرف چقدر است، تعداد جلسات دادگاه طلاق، تسریع روند جدایی و سریعترین راه طلاق میتوانید با وکلای طلاق معرفی شده در وبسایت وکیل زوم تماس گرفته و از خدمات حقوقی ایشان استفاده نمایید.